Destycon

WordPress cms

Waarom WordPress Webdesign

Van de site W3techs haalde ik vandaag de laatste statistieken voor het CMS gebruik in de wereld.

Wat opvalt is dat wordpress wederom flink gestegen is, het totale percentage van websites die met een CMS werken is voor 54,6% voor rekening van WordPress, Joomla is verder aan het zakken en Drupal wordt door een aantal overheden angstvallig vastgehouden. Niet dat ik niet overtuigd ben van deze systemen, maar wordpress blijft voor ons het meest gebruiksvriendelijk.

Tegenwoordig hoeven websites die gemaakt zijn met WordPress niet meer simpel van aard te zijn. Waar eerder voornamelijk sprake was van een homepage met aan de rechterkant een lijst met artikelen en een simpel menu, kun je nu veel meer kanten uit met WordPress. Vanaf versie 3 is er bijvoorbeeld standaard een taxonomy functie aanwezig waardoor je meer controle hebt over het indelen en oproepen van content. Daarnaast is er de mogelijkheid om meerdere websites vanuit dezelfde administratie te beheren (ook wel “multi-site” of “Superadmin” genoemd). WordPress groeit daardoor steeds meer richting Joomla en Drupal. Ook wij merken dat het bouwen in wordpress mensen vaak verbaasd zijn over de sites die wij hebben gemaakt in wordpress. De koppelingen met verschillende betaal systemen is ook sterk verbeterd de laatste periode.

WordPress sites doen het – mits regelmatig bijgewerkt, onderhouden en voorzien van de juiste plugins – over het algemeen zeer goed in de zoekmachines.

Beveiliging

Het systeem wordpress is momenteel zó populair dat het een interessant platform is voor hackers. WordPress sites die niet goed onderhouden en bescherm worden zijn regelmatig het doelwit van criminelen. Maar vooral het slecht inzetten en activeren van vereerd gebouwde plugins vorm daarin een bedreiging. Weet welke plugins je wel en niet gebruikt, dan staat het goed.