Destycon

WordPress Plugin

Soms zijn plugins een vervelende bijkomstigheid. Als u meer dan 15 minuten met WordPress heeft gewerkt weet u waarschijnlijk al wat ik bedoel. Soms geeft een plugin een probleem dat u niet goed terug kunt voeren naar de betreffende plugin. Komt dat dan door de plugin? Soms wel en soms niet, meestal heeft het te maken met verkeerde codering in een van de plugins. Ook kan het te maken hebben met het niet goed doordenken van de gevolgen van keuzes bij het bouwen van een plugin of een thema.

WordPress is knap gebouwd maar kan niet eindeloos worden uitgebreid met plugins.

Ken het doel van de plugin

Algemeen gezien is het zo dat een plugin een uitbreiding is op het thema dat u wilde bouwen. Aan de meeste plugins hangt ook een extra stukje vormgeving zodat uw thema bewaard blijft. Daarom is het van belang aan het begin goed na te denken over de eisen die u stelt aan uw website. Immers als we achteraf extra dingen moeten toevoegen kan dat betekenen dat we extra code moeten schrijven om de weergave te behouden. En extra code is weer extra regels en dat heeft weer invloed op uw ranking in Google.

Plugins gebruiken kan super eenvoudig zijn net als bijvoorbeeld contact form 7 of gravity forms. Maar bij deze plugins moet ook de styling CSS worden aangepast anders ziet het er allemaal heel standaard uit. Bij een plugin als Woocommerce is het ook handig goed na te denken over de weergave. Iedere aanpassing kan een grote aanpassing in de code tot gevolg hebben. En dat willen we niet altijd..

Kent u veel plugins?

In het begin werd er vaak gezegd dat alles op te lossen was met een plugin.. Later werd dat omgezet naar plugins zijn “slecht” voor uw WordPress website. Beide zijn deels waar.. Vor veel dingen is een plugin beschikbaar, maar ze werken net allemaal even goed en stabiel. En met teveel plugins loopt de codering op uw website hard op en dat heeft weer andere nadelen.¬†Sommige plugins worden geschreven met de juiste insteek, maar door minder vaardige programmeurs, daardoor geven ze in het gebruik problemen. Gebruik de plugins die u vertrouwd en kent. Test de plugins die u niet kent goed voordat u ze gaat inzetten. Dan voorkomt u achteraf teleurstellingen.

Vertragen plugins de website?

Op zich klopt deze bewering. Er is geen verschil tussen een stuk code wordt uitgevoerd door een thema of een plugin, behalve voor (in sommige gevallen) timing. Plugins zullen over het algemeen de bijbehorende databases, stylesheets en scripts te laden. Dus code plaatsen in het thema! Als schrijvers van de plugin de code niet up to date houden is dat schadelijk voor uw website. Daarom gebruiken we bepaalde plugins liever niet. Een voorbeeld van plugins die wel worden bijgewerkt en netjes worden onderhouden is YOAST.

Het probleem is meestal dat plugins code inladen zelfs als deze code niet nodig is. Bijvoorbeeld, u heeft ingesteld dat uw social sharing plugin alleen zichtbaar moet zijn op permalink of enkele post pagina’s. Maar door de meeste van deze plugins wordt de code overal aan toegevoegd ook als dat helemaal niet nodig is.