Destycon

Webdesign trends 2013

Met het zicht op nieuwe vormen en vooral nieuwe snelheden voor mobiel internet zal er een trend gaan ontstaan die meer en meer zich zal gaan richten op mobiel internet gebruik. Dus uw website zal zich daarop moeten aanpassen. Maar tegen welke prijs en wat zou het rendement zijn op deze investering? Dat is de vraag waar nog niemand echt zekerheid over kan bieden, dus wees bewust kijk eens goed in uw statistieken of het handig is, zoals u begrijpt willen wij u daarin graag ondersteunen en begeleiden want niet iedere wens is dezelfde en niet ieder product leent zich voor mobiel internet.

Wat we wel verwachten voor 2013 is dat er meer oriëntatie momenten vanaf een mobiele internet aansluiting zullen komen. Immers ook in de trein, op het station, de lunchroom, het tankstation en nog een heleboel mobiele plaatsen heeft de gemiddelde internetter graag zijn mobiel in zijn/haar handen en zal iets zoeken. Of het nu is via social media of gewoon via een zoekmachine dat het gebeurt en dat het gebruik aan het toenemen is weten we allang. Dat zien we in de statistieken ook terug, de gemiddelde bezoeker is van 15% vanaf een mobiel naar 35% gegaan in 2012. Dus dat het gaat verschuiven is zeker.

Mobiele website

Is het nu echt nodig een mobiele website te bouwen.. Nee, lang niet voor iedereen. Voor het optimaliseren van een website is het zelfs handiger gebruik te maken van een andere, meer flexibele vorm van webdesign. Deze vorm zit voor een deel al standaard ingebouwd in WordPress. Daarom alleen al is dat de vorm van webdesign die we bijna altijd gebruiken. Wanneer wel een mobiele website? Heel eenvoudig, als u een .mobi domein heeft, moet daar een mobiele website op. Op ieder ander domein kunt u beter een website maken die gebaseerd is op responsive webdesign. Deze manier van webdesign zorgt ervoor dat uw website wordt weergegeven op ieder apparaat, of het nu een mobiele telefoon is, een tablet of een gewone desktop computer. Uw website werkt en de bezoeker kan navigeren op deze site. Het gebruik van scripts op een website wordt daardoor ook steeds minder. Een gemiddelde mobiel kan niet zoveel met een aantal scripts en dat geeft problemen.

Social Media

Met dit bovengenoemde in het achterhoofd zult u ook begrijpen dat social media, als facebook, twitter en linkedIn, steeds meer gebruikt zal worden voor het contact met klanten. Deze communicatie platformen zijn tenslotte allemaal zeer geschikt voor mobiel gebruik.

Conclusie

Zorg dat uw website goed wordt weergegeven en dat de uitingen erop aansluiten. Maar houd de kosten in de gaten, want of het dit komende jaar al een hele vlucht zal nemen, daar ben ik nog niet geheel zeker van. Maar dat het uiteindelijk een vlucht zal nemen, staat als een paal boven water. Wij adviseren u daarbij graag, ook als u bij een andere webdesigner zit bent u bij ons natuurlijk hartelijk welkom voor advies of een second opinion.