Destycon

Spam bericht

Bij het opruimen van de spam in mijn mail box scan ik altijd even de koppen, niet omdat ik graag wil weten wat er in de, soms meer dan 1000 per dag, berichtjes staat.. maar omdat er soms wel eens een bericht in de spam terecht komt dat niet een echt spam bericht is. Mocht dat het geval zijn, kan ik de klant even informeren of de mail aan die kant wel goed is gegaan en lopen we minder risico op gemiste echte berichten. Vandaag werd ik verrast door een wel heel apart exemplaar. De titel “Betreft: collectanten in Wilnis” viel op en ik werd toch een beetje nieuwsgierig.. Wilnis is niet zo groot dus dat is op zich al apart..

Bij het openen werd al direct duidelijk dat het echt spam bericht was.. De afzender Hotelbono.com zoekt collectanten voor de nierstichting? Dat klopt natuurlijk niet.. Wat me wel verbaasd is dat er dus kennelijk ergens handel zit in de moeite die ze moeten doen om berichten als deze te maken. Afbeeldingen zoeken bij een tekst, die overigens steeds beter van kwaliteit wordt in opzet. De eigenaar van de mailadressen koppelen aan de juiste locaties en gepersonaliseerde mail maken.. Het onderwerp is actueel, de draagbare nier.. Triest dat een partij misbruikt maakt van de medische ellende van een ander trouwens..

Waarom haal spam bericht ik dit aan?

De reden is simpel, er zijn veel te veel mensen die zich met behulp van illegale praktijken verrijken aan de onkunde van anderen. Deze partijen sturen een heleboel spam berichten die op zich weer verwijzen naar een site die daardoor toch weer een extra bezoeker krijgt. Door de extra bezoekers stijgt de site iets in waarde en wordt door Google en andere zoekmachines beter beoordeeld. Gelukkig wordt Google ook steeds slimmer en doorziet dat ook veel vaker.. Daardoor verzinnen ze weer extra regels. Door deze extra regels moeten website eigenaren die het wel netjes willen doen alleen meer investeren en dat moet weer allemaal betaald worden door de consument.

Een partij die met behulp van deze technieken, bijvoorbeeld een spam bericht, voordoet als een SEO specialist valt natuurlijk door de mand. Extra bezoekers zijn helemaal niet belangrijk als ze niet onderwerp gerelateerd zijn voor uw website. U heeft echt geen enkel baat bij bezoekers die op uw site komen op zoek naar producten en diensten die u helemaal niet verkoopt of aanbied. Staar u niet blind op aantallen bezoekers. Leg de focus op het leveren van goede echte content en lever de juiste kwalitatieve diensten. Dan komen de echte bezoekers echt wel.


Lees meer over zoekmachine optimalisatie