Offerte aanvraag

Blog

Spam bericht

Spam bericht

Bij het opruimen van de spam in mijn mail box scan ik altijd even de koppen, niet omdat ik graag wil weten wat er in de, soms meer dan 1000 per dag, berichtjes staat.. maar omdat er soms wel eens een bericht in de spam terecht komt dat niet een echt spam bericht is. Mocht dat het geval zijn, kan ik de klant even informeren of de mail aan die kant wel goed is gegaan en lopen we minder risico op gemiste echte berichten. Vandaag werd ik verrast door een wel heel apart exemplaar. De titel “Betreft: collectanten in Wilnis” viel op en ik werd toch een beetje nieuwsgierig.. Wilnis is niet zo groot dus dat is op zich al apart..

Bij het openen werd al direct duidelijk dat het echt spam bericht was.. De afzender Hotelbono.com zoekt collectanten voor de nierstichting? Dat klopt natuurlijk niet.. Wat me wel verbaasd is dat er dus kennelijk ergens handel zit in de moeite die ze moeten doen om berichten als deze te maken. Afbeeldingen zoeken bij een tekst, die overigens steeds beter van kwaliteit wordt in opzet. De eigenaar van de mailadressen koppelen aan de juiste locaties en gepersonaliseerde mail maken.. Het onderwerp is actueel, de draagbare nier.. Triest dat een partij misbruikt maakt van de medische ellende van een ander trouwens..

Waarom haal spam bericht ik dit aan?

De reden is simpel, er zijn veel te veel mensen die zich met behulp van illegale praktijken verrijken aan de onkunde van anderen. Deze partijen sturen een heleboel spam berichten die op zich weer verwijzen naar een site die daardoor toch weer een extra bezoeker krijgt. Door de extra bezoekers stijgt de site iets in waarde en wordt door Google en andere zoekmachines beter beoordeeld. Gelukkig wordt Google ook steeds slimmer en doorziet dat ook veel vaker.. Daardoor verzinnen ze weer extra regels. Door deze extra regels moeten website eigenaren die het wel netjes willen doen alleen meer investeren en dat moet weer allemaal betaald worden door de consument.

Een partij die met behulp van deze technieken, bijvoorbeeld een spam bericht, voordoet als een SEO specialist valt natuurlijk door de mand. Extra bezoekers zijn helemaal niet belangrijk als ze niet onderwerp gerelateerd zijn voor uw website. U heeft echt geen enkel baat bij bezoekers die op uw site komen op zoek naar producten en diensten die u helemaal niet verkoopt of aanbied. Staar u niet blind op aantallen bezoekers. Leg de focus op het leveren van goede echte content en lever de juiste kwalitatieve diensten. Dan komen de echte bezoekers echt wel.


Lees meer over zoekmachine optimalisatie

 

Plugin in een wordpress website

WordPress Plugin

Soms zijn plugins een vervelende bijkomstigheid. Als u meer dan 15 minuten met WordPress heeft gewerkt weet u waarschijnlijk al wat ik bedoel. Soms geeft een plugin een probleem dat u niet goed terug kunt voeren naar de betreffende plugin. Komt dat dan door de plugin? Soms wel en soms niet, meestal heeft het te maken met verkeerde codering in een van de plugins. Ook kan het te maken hebben met het niet goed doordenken van de gevolgen van keuzes bij het bouwen van een plugin of een thema.

WordPress is knap gebouwd maar kan niet eindeloos worden uitgebreid met plugins.

Ken het doel van de plugin

Algemeen gezien is het zo dat een plugin een uitbreiding is op het thema dat u wilde bouwen. Aan de meeste plugins hangt ook een extra stukje vormgeving zodat uw thema bewaard blijft. Daarom is het van belang aan het begin goed na te denken over de eisen die u stelt aan uw website. Immers als we achteraf extra dingen moeten toevoegen kan dat betekenen dat we extra code moeten schrijven om de weergave te behouden. En extra code is weer extra regels en dat heeft weer invloed op uw ranking in Google.

Plugins gebruiken kan super eenvoudig zijn net als bijvoorbeeld contact form 7 of gravity forms. Maar bij deze plugins moet ook de styling CSS worden aangepast anders ziet het er allemaal heel standaard uit. Bij een plugin als Woocommerce is het ook handig goed na te denken over de weergave. Iedere aanpassing kan een grote aanpassing in de code tot gevolg hebben. En dat willen we niet altijd..

Kent u veel plugins?

In het begin werd er vaak gezegd dat alles op te lossen was met een plugin.. Later werd dat omgezet naar plugins zijn “slecht” voor uw WordPress website. Beide zijn deels waar.. Vor veel dingen is een plugin beschikbaar, maar ze werken net allemaal even goed en stabiel. En met teveel plugins loopt de codering op uw website hard op en dat heeft weer andere nadelen. Sommige plugins worden geschreven met de juiste insteek, maar door minder vaardige programmeurs, daardoor geven ze in het gebruik problemen. Gebruik de plugins die u vertrouwd en kent. Test de plugins die u niet kent goed voordat u ze gaat inzetten. Dan voorkomt u achteraf teleurstellingen.

Vertragen plugins de website?

Op zich klopt deze bewering. Er is geen verschil tussen een stuk code wordt uitgevoerd door een thema of een plugin, behalve voor (in sommige gevallen) timing. Plugins zullen over het algemeen de bijbehorende databases, stylesheets en scripts te laden. Dus code plaatsen in het thema! Als schrijvers van de plugin de code niet up to date houden is dat schadelijk voor uw website. Daarom gebruiken we bepaalde plugins liever niet. Een voorbeeld van plugins die wel worden bijgewerkt en netjes worden onderhouden is YOAST.

Het probleem is meestal dat plugins code inladen zelfs als deze code niet nodig is. Bijvoorbeeld, u heeft ingesteld dat uw social sharing plugin alleen zichtbaar moet zijn op permalink of enkele post pagina’s. Maar door de meeste van deze plugins wordt de code overal aan toegevoegd ook als dat helemaal niet nodig is.

 

De Cloud

Cloudcomputing wat is dat?

We horen het de iedere dag wel een paar keer, het woord cloud. Maar waar staat dat eigenlijk voor? Cloudcomputing betekent dat uw data niet meer op uw eigen computer staat, maar dat u ze van het internet haalt wanneer u ze nodig hebt. Ze staan wel opgeslagen maar niet op uw harde schijf. Al uw data zoals foto’s, tekstbestanden, prive video’s. Maar zijn ze wel veilig, daar in de cloud?
De cloud is overal en voor velen inmiddels niet meer weg te denken uit hun omgeving. U kunt er mail, adressen, foto’s, boeken en muziek in bewaren en al uw data vanaf al uw verschillende apparaten gebruiken, aanpassen en bewaren. Heel erg handig en vooral gemakkelijk. U voegt een adres toe in uw adressenboek van uw mobiele telefoon en wanneer u thuis achter de computer zit staat datzelfde adres daar ook weer in uw adressenboel. De cloud is handig, bespaard tijd en heeft de meeste ruimte van alle apparaten.

Waar komt de cloud vandaan?

Bedrijven als Cisco, Google, Apple en Microsoft kregen zulke enorme hoeveelheid mails, muziek en andere data te verwerken, dat als die data nooit op één server paste. De oplossing die ze daarvoor bedachten: cloud computing. Geen vaste server meer waar specifieke data op kon worden gezet, maar een combinatie van hardware en diensten met als bron het internet. De meeste zakelijke klanten waren 24 uur verbonden met het internet en hadden daardoor altidj toegang tot de data die ze daar nodig hadden of wilde opslaan. Uw data zweeft over de verschillende servers op het word wide web. U weet niet precies waar alle data staat, maar wel dat het eregens staat waar u er, mits verbonden met het internet, altijd bij kan. Dat zweven is net als de wolken door de lucht en daar kom de naam Cloud vandaan.

Voordelen van de cloud.

Het gebruik van clouddiensten levert allerlei voordelen op. E-mail en adressen komen via de cloudserver direct in uw computer, tablet en telefoon terecht. Via Dropbox, Google Drive, Lifedrive, OneDrive en vele andere diensten kun uw overal bij uw documenten en foto’s. Installeert u een nieuwe computer of wordt uw telefoon gestolen? U meld u op een nieuwe weer aan, past het wachtwoord aan en en heft al uw data weer beschikbaar. Vooral dat laatste is belangrijk. Bent u een apparaat kwijt verander direct uw wachtwoord.

Gevaren van de cloud.

Al uw belangrijke gegevens en data toevertrouwen aan een van de grote cloud diensten is over het algemeen geen bezwaar, maar blijf wel bewust van de gevaren van de Cloud. Er zijn bedrijven die het met opzet ingewikkeld maken de diensten of producten van de concurrent te gaan gebruiken. Het bekandste voorbeeld daarvan is Hotmail. Binnen Hotmail kunt u uw berichten niet eenvoudig overzetten door een export en niet eenvoudig doorsturen. U kunt de data via het Microsoft system wel eenvoudig benaderen. Dan zit u vast aan de leverancier van die bewuste dienst. Dat noemen ze een vendor lock-in . Als u wilt overstappen blijkt dat u niet meer eenvoudig weg kunt. Dit is vaak het geval met gratis diensten.

Veiligheid in de cloud.

Het is te vergelijken met uw eigen computer en telefoon. Als u bent ingelogd met een login en een goed wachtwoord is dat nooit waterdicht. Digitale criminelen kunnen door virussen overal bij, dat is in de cloud niet anders. Zorg voor een goede virusbeveiliging, wijzig uw moeilijk te achterhalen wachtwoorden regelmatig en wees bewust van de gevaren. Maak nog steeds een back-up van uw belangrijkste gegevens. Want ook een cloud dienst kan failliet gaan of erger.

Pagina 1 van 512345

Volg ons

Ontvang onze nieuwsbrief

© 2016 Destycon | Wordpress webdesign | Wordpress webshop | Webshop optimalisatie | Zoekmachine Optimalisatie | Content management
Onder andere in: Amsterdam | Amstelveen | de Ronde Venen | Mijdrecht | Alphen aan den Rijn | Gouda | Zoetermeer